Skip to content

Nieuw: Versiebeheer & Statussen

We hebben zojuist nieuwe functionaliteit vrijgegeven voor versiebeheer en statussen. Wellicht was het al opgevallen dat je nu cijfers ziet boven de statussen, zoals hieronder weergegeven.

In de Beheer-omgeving zie je nu direct hoeveel deelprocessen en activiteiten zich in een bepaalde status bevinden. Belangrijker is echter dat we automatismen hebben ingebouwd, waardoor het nu veel eenvoudiger is om met versiebeheer te werken. In AO-online werkt dit met behulp van het toepassen van de standaard statussen voor deelprocessen en de onderliggende activiteiten. Als je van de handige automatismen gebruik wilt maken, is het belangrijk dat je de reeds beschikbare standaard statussen in AO-online niet verandert in naamgeving en geen nieuwe statussen toevoegt. De bedoelde automatismen werken namelijk uitsluitend met behulp van de standaard statussen.

Wanneer je een proces wilt reviewen, blijft bijvoorbeeld de oude versie aan de voorkant zichtbaar en wordt er een kopie gemaakt en deze kopie komt terug onder de status te reviewen met een opgehoogd versienummer. Ook wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een oude versie terug te zetten.
In de onderstaande flowchart wordt uitgelegd wat er met de verschillende statusovergangen in werking wordt gezet.
Natuurlijk kun je ook onze korte handleiding raadplegen.

Start vandaag nog met processen beschrijven!

Wil je eerst AO-online gratis proberen, neem dan geheel vrijblijvend een 30-dagen proefabonnement.
Dit proefabonnement stopt automatisch na 30 dagen, dus je zit nergens aan vast.
Aanmelden is zo gedaan, er is geen betaling vooraf of gebruik van creditcard nodig.

Back To Top